Pasta z fasoli i szparagów

Dodany przez: kardamonovy (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 47
Porcje: 4
Przygotowanie: 90 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 3/4 szklanki fasoli
  • 10 zielonych szparagów
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy extra virgin
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • pieprz
  • parę liści natki pietruszki lub świeżej kolendry (ja użyłam kwiatów kolendry)

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Fasolę zalewamy na noc wodą. Na drugi dzień gotujemy do miękkości, odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia. Szparagi myjemy, odłamujemy twarde końcówki, kroimy na 2 lub 3 części. Gotujemy je maksymalnie 2 minuty. Po ugotowaniu przekładamy od razu do miski z zimną wodą, odcedzamy. Wrzucamy do blendera razem z fasolą, czosnkiem, oliwą i sokiem z cytryny. Miksujemy do uzyskania gładkiego kremu. Jeżeli jest za gęsty, możecie dolać odrobinę zimnej wody. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy ziołami.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×