Pasta z wędzonej makreli
Składniki
- 1 wędzona makrela
- 100 g żółtego sera o wyrazistym smaku
- 2 jajka
- 3 ogórki konserwowe
- sól i pieprz
- 2 łyżki majonezu
Przygotowanie:
Krok 1
Makrelę dokładnie obierz z ości, skóry i nieapetycznych części. Przełóż do miski.
Ugotowane na twardo jajka posiekaj na drobne kawałeczki.
Ogórki konserwowe pokrój w drobną kosteczkę.
Żółty ser zetrzyj na dużych okach tartki.
Krok 2
Wszystkie składniki połącz w misce, posól i popieprz obficie; dodaj majonez i zamieszaj, aby wszystkie składniki połączyły się w jedną masę. Dopraw do smaku jeszcze raz.
UWAGA! Jest to też okazja do odszukania pozostawionych przypadkowo ości, ponieważ podczas mieszania one zawsze odstają od kremowej pasty.