Purée pietruszkowe z jabłkiem

Dodany przez: PasjaSmaku (więcej moich przepisów)

Cudowny dodatek, słodkawy z nutą ziemistości. Kto by przypuszczał, że z warzywa, które wiecznie jest kojarzone tylko z rosołem można tworzyć... i tworzyć.
Obejrzane: 151
Porcje: 2
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 2 pietruszki
  • 1 szalotka
  • małe jabłko
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 100 ml mleka 3.2%
  • 20 g masła
  • sól i pieprz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Pietruszkę i jabłko obieramy, kroimy na mniejsze kawałki. Całość podsmażamy na maśle razem z posiekaną szalotką do miękkości (około 15 minut).

Krok 2

Dodajemy mleko i śmietankę, redukujemy do zgęstnienia.

Krok 3

Wszystko razem dokładnie blendujemy na aksamitne purée.

Krok 4

Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Krok 5

Smacznego :)! Bon Appetit :)!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×