Dżem bananowo-śliwkowy

Dodany przez: IAdoreCinnamon (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 644
Porcje: 4
Przygotowanie: 120 min+
Trudność:

Składniki

  • 600 g bananów, obranych
  • 600 g śliwek, bez pestek
  • 100 g cukru

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Owoce pokroić w kostkę. Wszystkie składniki dodać do garnka i smażyć na małym ogniu do uzyskania konsystencji dżemu- ok 2 godziny. Dżem mieszać czasami.
Gotowy dżem przełożyć do wyparzonych słoików i pasteryzować 15-20 minut od zagotowania się wody.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×