Jabłka wszystkiemu winne

Dodany przez: christinee (więcej moich przepisów)

Niesamowicie pachnące, słoneczne i wodzące na pokuszenie jabłka w gęstym, winnym syropie z wanilią, cynamonem i bakaliami
Obejrzane: 994
Porcje: 4
Przygotowanie: 90 min
Trudność:

Składniki

  • 2 kg jabłek
  • 2 szklanki wina białego
  • 4 łyżki cukru brązowego
  • 1 łyżka ekstraktu z wanilii z ziarenkami
  • garść orzechów włoskich łuskanych

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Jabłka obierz, pokrój w duże cząstki, wrzuć do dużego garnka, zalej winem, zasyp cukrem i odstaw na godzinę. Potem zagotuj, dodaj wanilię i opcjonalnie orzechy, nakładaj do wyparzonych słoików. Doskonałe do deserów, szarlotek, lodów i do wyjadania łyżką prosto ze słoiczka :-)

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×