Konfitura truskawkowo-waniliowa z kokosową nutą

Dodany przez: manufaktura ciastek (więcej moich przepisów)

Jedna z najsmaczniejszych konfitur w moim domu. Hit tego lata.
Obejrzane: 954
Porcje: 3
Przygotowanie: 120 min+
Trudność:

Składniki

  • 1 kg truskawek (umytych i odszypułkowanych)
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 1 szt wanilii
  • 6 łyżek mleka kokosowego

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Truskawki włożyć do garnka o grubym dnie. Z laski wanilii wyjąć ziarenka i wrzucić do truskawek. Wrzucić też całą laskę wanilii, ale tylko na czas gotowania. Dorzucić cukier. Gotować około 90 minut na małym ogniu. Po tym czasie dolać mleko kokosowe i gotować jeszcze 30 minut. Gorącą konfiturę przełożyć do słoiczków. Pasteryzować około 30 minut.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×