Konfitura wiśniowo-malinowa

Dodany przez: czekoladka (więcej moich przepisów)

Uwielbiam eksperymenty w kuchni, ta konfitura udała się doskonale...
Obejrzane: 886
Porcje: 6
Przygotowanie: 90 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 2 kg wiśni
  • 1 kg maliny
  • 1.5 kg cukru
  • 3 łyżki likieru amaretto

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Wiśnie umyć, wypestkować, połączyć z malinami, zasypać cukrem. Gotować godzinę na małym ogniu.

Krok 2

Następnego dnia gotować kolejną godzinę. Na koniec dodać likier, wymieszać, nałożyć do słoiczków, szczelnie zakręcić, pasteryzować 3 minuty.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×