Konfitura z borówki brusznicy z jabłkiem

Dodany przez: PasjaSmaku (więcej moich przepisów)

Kolejny przepis na to jak zatrzymać trochę lata na zimę. Konfitura z borówki brusznicy z dodatkiem jabłka i aromatycznych przypraw. Idealna do mięs czy na kanapkę z masłem.
Obejrzane: 64
Porcje: 4
Przygotowanie: 45 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 350 g brusznicy
  • 1 jabłko
  • 200 ml wody
  • 50 g cukru
  • 1 kora cynamonu
  • 3 goździki
  • 20 g kandyzowanego imbiru

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Z wody, cukru, cynamonu, goździków i kandyzowanego imbiru przyrządzamy syrop cukrowy.

Krok 2

Dodajemy pokrojone w kosteczkę jabłko i gotujemy 15 minut.

Krok 3

Dokładamy borówkę i smażymy całość na małym ogniu przez około 25 minut.

Krok 4

Przekładamy konfiturę do słoiczków i pasteryzujemy przez 15 minut.

Krok 5

Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×