Konfitura z czarnej porzeczki

Dodany przez: czekoladka (więcej moich przepisów)

Konfitura bardzo smaczna i przede wszystkim bardzo zdrowa!
Obejrzane: 607
Porcje: 6
Przygotowanie: 90 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 2 kg czarnej porzeczki
  • 800 g cukru
  • 1 szt galaretka wiśniowa

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Owoce umyć, usunąć szypułki, zasypać cukrem. Odstawić na całą noc.

Krok 2

Następnie gotować na małym ogniu ok. 1,5 godz. Odstawić na całą noc.

Krok 3

Następnego dnia wsypać galaretkę i gotować jeszcze przez godzinę, często mieszając. Konfiturę przełożyć do słoiczków, szczelnie zakręcić i odstawić do góry dnem do ostygnięcia.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×