Marchewkowy mus z goździkami i cynamonem

Dodany przez: olivvvja (więcej moich przepisów)

Rozgrzewający, słodki mus- idealny na zimę ;-)
Obejrzane: 1798
Porcje: 5
Przygotowanie: 120 min+
Trudność:

Składniki

  • 2 kg marchew
  • 1 i 1/3 szklanek woda
  • 0.5 szklanki cukier
  • 0.25 szt cytryna
  • 1 i 1/2 łyżeczek cynamon
  • 4 szt goździki

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

1. Marchewki obrać, pokroić na mniejsze kawałki, umieścić w garnku, dodać goździki i zalać wodą. Gotować na małym ogniu przez 4-5 godzin, od czasu do czasu mieszając.

Krok 2

2. Po tym czasie marchewki powinny być bardzo miękkie i teraz albo możemy je rozdrobnić blenderem albo gotować do momentu kiedy zupełnie się rozlecą i potraktować je widelcem.

Krok 3

3. Na końcu dodać cukier i cynamon i gotować następne 20-30 minut na minimalnym ogniu.

Krok 4

4. Gorący mus włożyć do wyparzonych słoików, porządnie zakręcić, odwróć wieczkiem do dołu i zostawić na całą noc.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×