Opieńki marynowane

Dodany przez: hortensja (więcej moich przepisów)

Jak tylko pojawią się w lesie proponuję zrobić. Są doskonałą przekąską :-)
Obejrzane: 4790
Porcje: 8
Przygotowanie: 60 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

Zalewa

  • 2 szklanki wody
  • pół szklanek octu
  • 1 łyżka soli
  • 2 łyżki cukru

Do każdego słoika

  • pełny słoik szt opieniek
  • 4 krążki szt cebuli
  • 2 szt ziela angielskie
  • 1 szt liść laurowy
  • 1 łyżeczka gorczycy
kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Do marynowania używamy małych, całych kapeluszy opieniek.
Wrzucamy je na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy 5 minut.
Następnie odcedzamy.

Krok 2

Słoiczki myjemy i wyparzamy.
Do każdego wkładamy wiórki cebuli, ziele angielskie, liść laurowy i gorczycę. Następnie wkładamy obgotowane opieńki.

Krok 3

Składniki zalewy gotujemy i zalewamy nią opieńki w słoikach.
Zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×