Purée szczawiowo-miętowe

Dodany przez: PasjaSmaku (więcej moich przepisów)

Produkt bardzo sezonowy, smak wyrazisty - trzeba go lubić. W połączeniu z miętą ? Pod postacią aksamitnego purée ? Nie ma lepiej ! :)
Obejrzane: 143
Porcje: 2
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • pęczek szczawiu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szalotka
  • 15 listków mięty
  • łyżka miodu
  • 50 g masła
  • sól i pieprz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Na maśle podsmażamy posiekany czosnek i szalotkę.

Krok 2

Dodajemy pokrojony szczaw i smażymy razem około 5 minut.

Krok 3

Całość blendujemy ze świeżą miętą i miodem na aksamitne purée.

Krok 4

Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Krok 5

Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×