Sól pomarańczowo – waniliowa

Dodany przez: PasjaSmaku (więcej moich przepisów)

Całkiem niecodzienna, aromatyczna, wspaniała do przełamania smaku deserów i ryb.
Obejrzane: 57
Porcje: 20
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 50 g gruboziarnistej soli morskiej
  • laska wanilii
  • skórka z jednej pomarańczy

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Sól, świeżo startą skórkę z pomarańczy i miąższ z laski wanilii łączymy i dokładnie mieszamy.

Krok 2

Pozostawiamy w otwartym pojemniczku na 1,5 - 2 godziny aż się "przegryzie" a wilgoć z pomarańczy i wanilii odparuje.

Krok 3

Sól gotowa do użycia.

Krok 4

Smacznego :)! Bon Appetit :)!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×