Ambrozja szpinakowa
Składniki
Sałatka
- 1 opakowanie rukoli, roszponki, szpinaku FIT&EASY
- 1 puszka mandarynek w syropie
- 25 dkg wędzonego boczku
- 2 łyżki pestek słonecznika
Dressing
- 0.25 szklanki soku z pomarańczy
- 1 łyżka miodu
- 4 łyżki oliwy
Przygotowanie:
Krok 1
Boczek pokroić w paski i zarumienić go na patelni.
Krok 2
Rukoli, roszponkę i szpinak FIT&EASY rwiemy i wkładamy do salaterki. Na sałatę układamy odsączone z soku mandarynki, podsmażony boczek a wierzch sałatki posypujemy pestkami słonecznika.
Krok 3
Składniki na dressing łączymy (ja wrzucam wszystko do słoika, zakręcam i wstrząsam wtedy olej i sok ładnie się połączą).
Krok 4
Gotowym dressingiem polewamy sałatkę 15 minut przed podaniem