Avokado nadziewane kurkami, szpinakiem i tymiankiem cytrynowym

Dodany przez: Julita Strzałkowska (więcej moich przepisów)

Przepis Oliwii Barnady - Szefowej kuchnii restauracji JUNG & LECKER w Warszawie
Obejrzane: 1170
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 4 avokado
  • 200 g kurek
  • 100 g szpinaku
  • jedna średnia cebula
  • sok z jednej cytryny
  • 4 gałązki tymianku cytrynowego
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 łyżki masła

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Avokado wydrążamy, miąższ kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny.Kurki oczyszczamy, płuczemy i osuszamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, podsmażamy na maśle, dodajemy kurki i smażymy tak długo aż zredukuje się cały płyn. Dodajemy umyty i osuszony szpinak, tymianek cytrynowy. Dodajemy przygotowane wcześniej avokado, solimy i pieprzymy do smaku. Serwujemy w skórkach avokado.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×