Carpaccio Eli ze śledzia

Dodany przez: eli_555 (więcej moich przepisów)

Czy carpaccio zawsze musi być zawsze przygotowane z polędwicy wołowej? Ja przygotowałam ze śledzia i było pyszne.
Obejrzane: 1847
Porcje: 2
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 2 wymoczone płaty śledziowe
  • 1 duży pomidor
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • do smaku pieprz
  • 50 g listków świeżego szpinaku baby

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Płaty śledziowe schłodzić i pokroić pod skosem na cienkie skośne plastry jak mięso do carpaccio i skropić sokiem z cytryny.

Krok 2

Pomidor pokroić w plastry.

Krok 3

Cebulę posiekać.

Krok 4

Na talerzu ułożyć krąg z listków szpinaku.Na szpinaku położyć plastry pomidora.Na pomidorze ułożyć śledzia.

Krok 5

Całość oprószyć pieprzem i skropić oliwą.Na środek talerza ułożyć posiekaną cebulę.Smacznego!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×