Carpaccio z surowych buraków

Dodany przez: Vegepack.pl (więcej moich przepisów)

Z sieci i od wegatarianki.blox (sojaturobie)...pycha!! proste, chrupiące i aromatyczne...
Obejrzane: 5448
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 kg małych buraków
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki soli
  • 250 g czegoś zielonego (rukola na przykład)

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Buraki myjemy, obieramy i kroimy na cieniutkie plasterki. Można to zrobić obieraczką lub bardzo ostrym nożem.

Krok 2

W misce rozcieramy czosnek z oliwą z oliwek, octem balsamicznym, solimy. Wrzucamy buraki, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na noc. Przy podaniu ozdabiamy zieleniną. Można posypać pokruszonymi orzechami włoskimi.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×