Crostini z chutney’em śliwkowym, twarożkiem i syropem daktylowym

Dodany przez: IAdoreCinnamon (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 71
Porcje: 8
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 długa bagietka
  • 200 g twarogu
  • 40 ml mleka
  • 10 łyżeczek chutney'u śliwkowego z rozmarynem
  • 10 łyżeczek syropu daktylowego
  • do smaku sól, pieprz
  • do dekoracji mięta

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Piekarnik nastawić na 200 C- grzanie góra-dół.
Bagietkę pokroić na 10 kromek, każdą bardzo cienko wysmarować olejem kokosowym (z obydwu stron).
Bagietki wstawić do nagrzanego piekarnia i piec po 3-4 minuty z każdej strony.
Twaróg połączyć z mlekiem, aby rozluźnić strukturę, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Na bagietkę nakładać twarożek, następnie łyżeczkę chutney'u i polać syropem daktylowym. Ozdobić miętą i podawać.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×