Crostini z chutney’em śliwkowym, twarożkiem i syropem daktylowym
Składniki
- 1 długa bagietka
- 200 g twarogu
- 40 ml mleka
- 10 łyżeczek chutney'u śliwkowego z rozmarynem
- 10 łyżeczek syropu daktylowego
- do smaku sól, pieprz
- do dekoracji mięta
Przygotowanie:
Krok 1
Piekarnik nastawić na 200 C- grzanie góra-dół.
Bagietkę pokroić na 10 kromek, każdą bardzo cienko wysmarować olejem kokosowym (z obydwu stron).
Bagietki wstawić do nagrzanego piekarnia i piec po 3-4 minuty z każdej strony.
Twaróg połączyć z mlekiem, aby rozluźnić strukturę, przyprawić solą i pieprzem do smaku. Na bagietkę nakładać twarożek, następnie łyżeczkę chutney'u i polać syropem daktylowym. Ozdobić miętą i podawać.