Falafelki z ciecierzycy i sezamem

Dodany przez: Ewa Sidor (więcej moich przepisów)

Wspaniałe, zdrowe dla dużych i małych
Obejrzane: 1893
Porcje: 5
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 30 dkg ciecierzycy
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 0.5 pęczka natki pietruszki
  • 6 szt liści szpinaku
  • 4 łyżki sezamu
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 0.33 łyżeczki soli morskiej

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Ciecierzycę gotujemy do miękkości, odcedzamy studzimy. Do malaksera dodajemy posiekana natkę, czosnek , pokrojoną cebulę , liście szpinaku . Miksujemy dodajemy ciecierzycę ,sezam i sól do smaku . Jeszcze raz miksujemy.

Krok 2

Z masy formujemy kuleczki smarujemy je olejem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 20 min w 200 stopniach .Podajemy na ciepło lub zimno.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×