Groszek cukrowy blanszowany

Dodany przez: Julita Strzałkowska (więcej moich przepisów)

Świetne jako dodatek do dań głównych, świetne jako przekąska. Jak dla mnie zawsze świetne :)
Obejrzane: 21242
Porcje: 1
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 opakowanie groszku cukrowego
  • szczypta soli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Groszek umyć, lekko sciąć obydwa końce, usunąć ewentualne włókna.

Krok 2

W garnku zagotować wodę, dodać szczyptę soli. Wrzucić groszek na ok 3 min.

Krok 3

Odcedzić na cedzaku i na chwilę wrzucic do miaski z zimną wodą i lodem. Jeśli nie masz lodu, po chwili zlej wodę i dolej nowej zimnej.

Krok 4

Odcedź groszek, ułuż na talerzu, polej owilą z oliwek. Gotowe :)

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×