Jajeczne oczka

Dodany przez: czekoladka (więcej moich przepisów)

Wykonanie ich zajmuje niewiele czasu, a efekt bardzo smaczny:)
Obejrzane: 704
Porcje: 3
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 łyżka koperku
  • 1 łyżka szczypiorku
  • 1 łyżka śmietany
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 garść rzeżuchy
  • 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Jajka oskubać, przepołowić, wydrążyć żółtka. Żółtka utrzeć z koperkiem i ze szczypiorem. Dodać śmietanę i musztardę, doprawić do smaku.

Krok 2

Masę nałożyć do białek. Wypukłą stronę białek posmarować majonezem, obtoczyć w posiekanej rzeżusze.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×