Jajka z cytrynowym tuńczykiem

Dodany przez: Mienta (więcej moich przepisów)

Jajka z tuńczykiem to cudowne połączenie, a dodając sok z cytryny otrzymujemy miłą odmianę tego pysznego dania :)
Obejrzane: 1245
Porcje: 6
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:
170,4kcal
kalorie
2,9g
węglowodany
11,9g
białko
12,6g
tłuszcze
0,3g
błonnik
221,0mg
cholesterol
23,7mg
magnez
43,5mg
wapń
1,7mg
żelazo

Składniki

  • 6 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
  • 0.5 szklanki sok z cytryny
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Ugotowane na twardo jajka przekrawamy na pół i delikatnie wyciągamy z nich żółtka.

Krok 2

Mieszamy je z tuńczykiem, połową szczypiorku, majonezem, musztardą i sokiem z cytryny.

Krok 3

Napełniamy białka i posypujemy resztą szczypiorku.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×