Kacze serca
Składniki
Kacze serca 4 porcje:
- 320 g kaczych serc
- pieprz
- sól
- oliwa
Pikantny bulion grzybowy:
- 500 ml bulionu z kaczki
- 5 g suszonych smardzów
- 100 g grzybów enoki
- 2 g chilli
- 3 g imbiru
- 2 g kolendry
- 5 g lubczyku
- 25 ml oliwy
Przygotowanie:
Krok 1
Przygotowanie kacze serca:
• Kacze serca oczyścić. Natrzeć solą, pieprzem i oliwą.
• Zawakować.
• Gotować w kąpieli wodnej 48 stopni 3 godziny.
• Następnie schłodzić w wodzie z lodem.
Przygotowanie pikantnego bulionu grzybowego:
• Smardze namoczyć na noc. Następnie obgotować.
• Grzyby enoki przesmażyć na oliwie.
• Przesmażyć posiekane chilli. Podlać bulionem z kaczki. Dodać grzyby i podgotować.
• Dodać kawałki lubczyku.
Prezentacja:
• Kacze serca podgrzać w kąpieli wodnej.
• Następnie pokroić na pół i umieścić w talerzu.
• Zalać bulionem. Dekorować lubczykiem.