Kieszonki z pieczarkami

Dodany przez: Julita Strzałkowska (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 2348
Porcje: 8
Przygotowanie: 60 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 40 dkg pieczarek
  • 1 większa cebula
  • 3 łyżki masła
  • opcjonalnie natka pietruszki

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Na patelni z masłem podsmażamy drobno pokrojoną cebulę. Dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki, doprawiamy i smażymy do całkowitego zredukowania płynu. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy.

Krok 2

Gotowe ciasto francuskie, lekko rozwałkowujemy. Kroimy kwadraty wielkości ok 10x10 cm.

Krok 3

Na każdy kwadrat nakładamy farsz. Zamykamy ściągając każdy z rogów kwadratu do góry. Rogi zaciskamy razem.

Krok 4

Kieszonki pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok 15-20 min.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×