Koszyczki łososiowo-bazyliowe

Dodany przez: ggosiaczek_80 (więcej moich przepisów)

Łosoś, bazylia, jajko... Śniadanie wielkanocne nie musi być nudne.
Obejrzane: 1321
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100 g wędzonego łososia
  • pęczek świeżej bazylii
  • 1 jajko
  • 6 łyżek gęstej śmietany
  • 80 g żółtego sera
  • 1-2 łyżeczki czarnuszki
  • sól i pieprz (do smaku)

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

1. Foremkę do muffinek nasmarować masłem, wylepić kawałkami ciasta francuskiego nadając im kształt koszyczków. Na spodzie każdego koszyczka ułożyć cząstki łososia i posiekaną bazylię.
2. Ze śmietany, jajka i tartego żółtego sera przygotować gęsty sos – doprawić solą i pieprzem. Masą napełniać koszyczki do ¾ wysokości, wierzch posypać czarnuszką.
3. Piec ok. 12 min. w piekarniku nagrzanym do 220 st. C.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×