Marynowany kozi ser

Dodany przez: PasjaSmaku (więcej moich przepisów)

Mimo, że jestem miłośnikiem mięsa to właśnie teraz jest czas kiedy zaczęły pojawiać się jedne z moich najbardziej ulubionych produktów "wegetariańskich". Bób, który już zagościł w tym roku na blogu i kurki, które kocham miłością bezgraniczną i zawsze odwzajemnioną. Połączenie tych składników z kozim serem i kwaskowatymi kwiatami begonii... Niebo :) Although I'm a meat lover, this is the time when one of my favourites "vege" products are appearing. Broad bean, which already been on my blog this year and chanteliers, which I love extremely and always. Combination of this products with a goat chesse and acidulous begonia's flowers... I'm in heaven :)
Obejrzane: 274
Porcje: 1
Przygotowanie: 120 min+
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 100 g koziego sera
  • 50 g kurek
  • 50 g bobu
  • 10 kwiatów begonii
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • 1 gwiazdka anyżu
  • 1 łyżeczka gorczcycy
  • 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szalotka
  • 50 g masła
  • 1 łyżeczka świeżego rozmarynu
  • sól i pieprz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Zaczynamy od marynaty do sera. Oliwę, anyż, gorczycę, suszony rozmaryn i czosnek rozcieramy dokładnie w moździerzu.
We have to start from chesse marinade.Rub carefully olive oil ,star anise, dried rosemary and garlic in mortar.

Krok 2

Kozi ser umieszczamy w wąskim naczyniu (np. szklance) i zalewamy go wcześniej przygotowaną marynatą. Pozostawiamy w lodówce na przynajmniej 12h.
Put the goat chesse in narrow dish and flood them with a marinade. Put it in the fridge for a 12 hours at least.

Krok 3

Bób blanszujemy w osolonej wodzie z masłem i obieramy.
Blanch the broad bean in salted water with butter.

Krok 4

Na maśle podsmażamy posiekaną szalotkę. Dodajemy kurki, świeży rozmaryn i soterujemy około minuty. Dodajemy bób, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy przez chwilę aż bób złapie temperaturę.
Fry shallots on the hot pan with butter. Add chanteliers, fresh rosemary and keep frying about one minute. Add broad bean, season with salt, pepper and let them take a temperature.

Krok 5

Wykładamy na talerz kurki z bobem, kozi ser (można go pokruszyć) i kwiaty begonii.
Serve on the plate.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×