Nadziane pomidory
Składniki
- 4 pomidory
- awokado
- 0.5 zielonego ogórka
- 20 g orzechów włoskich
- 15 dkg twarożku
- 2 ząbki czosnku
- cebula
- cytryna
- sól
- pieprz
- chili
Przygotowanie:
Krok 1
Przygotuj warzywa: pomidory umyj, odetnij ich górną część, usuń miąższ. Wnętrze osusz papierowym ręcznikiem i oprósz pieprzem. Obierz ogórka i cebulę. Dodaj połówki włoskich orzechów i wszystko drobno posiekaj. Awokado umyj, obierz ze skórki, a miąższ rozdrobnij widelcem.
Krok 2
Jedną sparzoną połówkę cytryny, razem ze skórką, pokrój na małe cząstki.
Krok 3
Do twarożku dodaj ogórek, cebulę, awokado, orzechy włoskie Bakalland, sok z cytryny. Przypraw pieprzem, chili i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Masą napełnij wydrążone pomidory.