Nowalijkowa przekąska

Dodany przez: ggosiaczek_80 (więcej moich przepisów)

Idealne danie na przywołanie wiosny i nadanie śniadaniu wielkanocnemu nieco innego formatu.
Obejrzane: 849
Porcje: 2
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 ogórek
  • 3-4 plasterki żółtego sera
  • 3-4 rzodkiewki
  • 2-3 łyżki majonezu
  • odrobina wasabi
  • garść ulubionych kiełków
  • zielona cebulka
  • sól i pieprz (do smaku)

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

1. Ogórek pokroić na kilkucentymetrowe walce, obrać ze skórki, wydrążyć środek uważając, by nie uszkodzić zewnętrznej części.

2. Z majonezu, wasabi i grubo tartych rzodkiewek przyrządzić dip – doprawić solą i pieprzem.

3. Żółty ser pokroić w kilkucentymetrowe paski, owinąć nim ogórkowe walce, łączenia spiąć wykałaczkami. Wierzch owinąć zieloną cebulką, środek wypełnić dipem.

4. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z dodatkiem ulubionych kiełków.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×