Okulary z pstrąga Eli

Dodany przez: eli_555 (więcej moich przepisów)

Pyszny pstrąg faszerowany, nietypowo zwijany.
Obejrzane: 878
Porcje: 6
Przygotowanie: 90 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 6 pstrągów
  • 2 łyżki sosu sojowego grzybowego
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka przyprawy do ryb
  • 4 łyżki oleju
  • 25 dkg pieczarek
  • 1 mała cebula
  • 1 masła
  • do smaku pieprz
  • do smaku sól
  • 10 dkg sera żółtego
  • olej do posmarowania ryb
  • 6 patyczków do szaszłyków

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Z ryb odciąć głowy,umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Wyfiletować pstrągi tak żeby obie płowy ryby trzymały się na ogonie.

Krok 2

Połączyć razem sosy sojowe,przyprawę do ryb,olej i pieprz. Marynatą posmarować pstrągi ze wszystkich stron i włożyć do lodówki na 12 godzin.

Krok 3

Pieczarki oczyścić i pokroić drobno. Cebulę posiekać. Ser zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami.

Krok 4

Na patelni roztopić masło,dodać pieczarki,cebulę i usmażyć. Do ostudzonych pieczarek dodać ser i wymieszać.

Krok 5

Pstrągi ułożyć skórą do dołu,tak jak na zdjęciu i nałożyć na nie pieczarki z serem.

Krok 6

Każdą część zrolować w stronę ogona,żeby powstały okulary i spiąć patyczkiem.

Krok 7

Odwrócić pstrągi,tak żeby ogon ryby odstawał do góry. Rybę włożyć do naczynia żaroodpornego,posmarować olejem i zapiekać około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

Krok 8

Gotowe okulary rybne wyłożyć na półmisek. Pstrąga można podawać na ciepło i na zimno.Smacznego!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×