Orzechowe kluski z kaszy bulgur

Dodany przez: Paulina Nosek (więcej moich przepisów)

Wspaniałe, delikatne kluski, które będą pasowały do jesiennych dań - zup dyniowych, sosów grzybowych. ;)
Obejrzane: 476
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 450 g ugotowanej kaszy bulgur
  • 50 g orzechów brazylijskich
  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 50 g żółtego sera
  • 0.5 łyżeczki soli

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Do ugotowanej al dente kaszy (około pięciu minut) dodajemy drobno posiekane orzechy brazylijskie, jajka, przesianą mąkę oraz starty na najdrobniejszej tarce żółty ser.

Do garnka wlewamy wodę, dodajemy sól i doprowadzamy do wrzenia.

Kluski formujemy zwilżonymi dłońmi i wrzucamy na wrzątek. Gotujemy 3 - 4 minuty, odsączamy.

Podajemy z ulubioną zupą lub jako dodatek do sosu.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×