Otrębowa tarta z serem pleśniowym, jabłkiem i pieprzem

Dodany przez: Madzia Mentel (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 1237
Porcje: 1
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 6 łyżek otrąb pszennych
  • 1 szt jajko
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • plasterki sera pleśniowego Brie
  • 0.5 jabłka
  • pieprz
  • sól

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Jajko roztrzepać widelcem, dodać otręby pszenne, jogurt naturalny, proszek do pieczenia, doprawić (według uznana) solą i pieprzem i wymieszać.

Krok 2

Masę przelać do foremki i piec 10-15 minut w 200 stopniach.

Krok 3

W tym czasie jabłko obrać ze skórki. Owoc pokroić w plasterki. To samo zrobić z serem pleśniowym.

Krok 4

Gotowe otrębowe ciasto wyjąć z piekarnika i wyłożyć na blaszkę.

Krok 5

Ułożyć na nim ser pleśniowy i plasterki jabłka, doprawić pieprzem.

Krok 6

Wstawić do piekarnika jeszcze na około 5 minut.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×