Pasztet z jajecznym oczkiem

Dodany przez: czekoladka (więcej moich przepisów)

Obowiązkowy na naszym wielkanocnym stole. Cała rodzina go uwielbia...
Obejrzane: 443
Porcje: 12
Przygotowanie: 90 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego
  • 200 g wątrobki
  • 1 surowe jajko
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • szczypta soli
  • 0.5 łyżeczki słodkiej papryki
  • 0.5 łyżeczki pieprzu
  • 0.5 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 0.5 łyżeczki imbiru
  • 0.5 łyżeczki kolendry
  • 0.5 łyżeczki granulowanego czosnku
  • 1 cebula
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • szczypta pieprzu

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Wątróbkę zmielić, dodać do reszty mięsa. Dodać surowe jajko, bułkę tartą, chrzan i przyprawy.

Krok 2

Keksówkę natłuścić, wyłożyć folią aluminiową. Ułożyć połowę farszu, rozłożyć całe, oskubane ugotowane jajka, przykryć resztą farszu. Piec ok. godz w 180st.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×