Przekąski w kieliszkach

Dodany przez: Anna | Studio Kuchnia (więcej moich przepisów)

Przekąski w kieliszkach to Panna cotta na słono. Kozi ser z figami i wędzoną szynką jest prawdziwą magią. Wszystko smakuje nieziemsko. Przekąski w kieliszkach staną się hitem na przyjęciu.
Obejrzane: 2516
Porcje: 12
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 400 ml śmietany kremówki
  • 150 g koziego sera
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 3 figi
  • 3 plasterki wędzonej szynki

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

W rondelku podgrzać śmietanę, odlać 5 łyżek i wymieszać z żelatyną. Do śmietany dodać kozi ser, mieszać aż się rozpuści. Następnie dodać żelatynę i wymieszać. Zdjąć z palnika.

Krok 2

Figi umyć i pokroić na małe kawałki. Włożyć do kieliszków, przyklejając figi do boków kieliszek. Zalać masą z kozim serem i włożyć do lodówki na godzinę. Przed podaniem udekorować szynką.
Smacznego!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×