Sałatka śledziowa
Składniki
- 1 kg śledzi
- 3 łyżki oliwy
- 4 cebule
- 2 koperki w kostce Knorr
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka octu
- 1 łyżeczka koperku
Przygotowanie:
Krok 1
Śledzie namoczyć, pokroić, cebulkę drobno posiekać, posolić niech postoi 5-10 minut, potem sparzyć...odcisnąć, dodać pokrojone śledzie,dodać ocet, oliwkę..oliwki tyle,żeby śledzie nie pływały w sosie, dodać czosnek (zmiażdżony praską),i koperek w kostce knorr. Można układać warstwami : śledzie, cebulka, sos lub pomieszać wszystko razem i na górę posypać zielonym koperkiem. Można też podzielić tą porcję na pół i do części dodać majonezu, ja wtedy kupuje 1,5 kg śledzi.
Smacznego :-)