SAŁATKA WARIACJA SMAKÓW
Składniki
- 100 g komosy ryżowej
- 1 szt kaki
- 0.5 szt żółtej papryki
- 0.5 szt zielonego ogórka
- 6 łyżek czerwonej soczewicy gotowanej na parze
- 1 szt czerwonej cebuli
- sok wyciśnięty z 1 limonki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 6-8 szt pomidorków koktajlowych
- 0.5 opakowania mixu Sałat Fit &Easy Party
- 1 szt mozarelli
- szczypt świeżo zmielonego czarnego pieprzu
- szczypt soli himalskiej
Przygotowanie:
Krok 1
Owoce i warzywa umyć , osuszyć . Obrać ze skórki. Paprykę i kaki pokroić w cieniutkie paseczki. Ogórka pokroić w kostkę, pomidory przekroić na połówki. Cebulę obrać, pokroić w plasterki. Ser Mozzarella pokroić w plastry.
Komosę ugotować wg zaleceń producenta. Ostudzić.
1/2 opakowania sałat wymieszać z z komosą. Dodać pokrojone warzywa oraz mozzarellę. Całość oprószyć gotowaną na parze czerwoną soczewicą.
Z oliwy, wyciśniętego soku z 1 limonki , szczypty soli i pieprzu przygotować dressing. Polać nim sałatę. Całość delikatnie wymieszać. Odstawić na 10 minut "do przegryzienia się smaków".