Śledzie po cygańsku

Dodany przez: msewka (więcej moich przepisów)

Propozycja śledzika na wigilijny stół.
Obejrzane: 983
Porcje: 12
Przygotowanie: 120 min+
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 kg filetów śledziowych solonych
  • 1 szklanka keczupu
  • 200 ml oliwy z oliwek
  • 3 łyżki musztardy
  • 2 łyżki cukru
  • 5 cebul
  • 10 ogórków konserwowych

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Śledzie wymoczyć 1-2 godziny.Pokroić w paski.Podobnie górki konserwowe.Cebule pokroić w kostkę,sparzyć wrzątkiem.

Krok 2

Wymieszać keczup oliwę ,musztardę i cukier.Dobrze wymieszać.Połączyć ze śledziami i warzywami. Najlepiej wstwić do lodówki na noc,wtedy uzyskamy odpowiedni smak.Smacznego

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×