Śledzie z żurawiną

Dodany przez: moniaika (więcej moich przepisów)

Śledzie z żurawiną i migdałami to przepis, który Was oczaruje. Ryba przesiąknięta przyprawami i charakterystycznymi składnikami - alternatywa dla tradycyjnego przepisu. Śledzie z żurawiną w zalewie z oleju rzepakowego są pyszne!
Obejrzane: 2588
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 300 g śledzi matiasów
  • 50 g żurawiny
  • cebula
  • 2 łyżki migdałów w płatkach
  • olej rzepakowy
  • 3 liście laurowe
  • 3 goździki
  • 3 ziela angielskie

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Śledzie moczymy kilka godzin.

Krok 2

Cebulę kroimy w piórka, śledzie w paski.

Krok 3

Do słoika nakładamy kolejno: przyprawy, śledzie, cebulę, suszoną żurawinę i migdały i tak na zmianę do wykończenia składników. Zalewamy olejem tak, żeby wszystkie składniki były zakryte. Zostawiamy w lodówce na minimum dobę. Im więcej - tym lepiej!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×