Tatar z tuńczyka z awokado

Dodany przez: Miki Yum (więcej moich przepisów)

Tatar z tuńczyka z awokado
Tatar z tuńczyka z awokado. Przepis prosty i przyjemny. Połączenie kwaskowatego sosu, wyraźnego tuńczyka i maślanego avocado. Prosty i przyjemny, lubię połączenie kwaskowatego sosu, wyraźnego tuńczyka i maślanego avocado. no i super łatwo się to robi :) Tuńczyka pokrój w mała kostkę, wymieszaj z oliwa z oliwek i sezamem. Posól i popieprz do smaku. Awokado pokrój w kostkę, wymieszaj z sokiem z cytryny, dopraw sola i pieprzem. Używając okrągłej metalowej obręczy o średnicy ok 8 cm (żeby utrzymała kształt tatara) z na każdym talerzu najpierw warstwę z awokado a na nią tuńczyka, gdy ułożysz warstwy delikatnie ja zdejmij. Na patelni rozgrzej olej, posiekaną szalotkę obtocz w mące i obsmaż na patelni na zloty kolor, posyp nią tuńczyka. Wymieszaj składniki sosu, polej wokół ułożonego na talerzu tatara, i już.
Obejrzane: 6320
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

Tatar (tunczyk + awokado)

  • 300 g surowego tunczyka (dobrej jakosci, jak na sushi)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 szt dojrzale awokado
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 4 łyżki posiekana szalotka
  • troche mąki
  • sol & pieprz do smaku
  • 1 łyżka sezamu

Sos sezamowo-sojowy

  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka mirin
  • 1 łyżeczka sok z cytryny
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka miodu
kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Tuńczyka pokrój w mała kostkę, wymieszaj z oliwa z oliwek i sezamem. Posól i popieprz do smaku.popieprz do smaku.

Krok 2

Awokado pokrój w kostkę, wymieszaj z sokiem z cytryny, dopraw sola i pieprzem.

Krok 3

Używając okrągłej metalowej obręczy o średnicy ok 8 cm (żeby utrzymała kształt tatara) z na każdym talerzu najpierw warstwę z awokado a na nią tuńczyka, gdy ułożysz warstwy delikatnie ja zdejmij.

Krok 4

Na patelni rozgrzej olej, posiekaną szalotkę obtocz w mące i obsmaż na patelni na zloty kolor, posyp nią tuńczyka.

Krok 5

Wymieszaj składniki sosu, polej wokół ułożonego na talerzu tatara, i już.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×