Tuńczykowe babeczki
Składniki
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru pudru
- 3 szt żółtka
- 1 soli szczypta
- 1 opakowanie tuńczyka w oleju
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 1 pęczek koperku
- 0.75 szklanki oleju
- 100 ml majonezu
Przygotowanie:
Krok 1
Mąkę przesiewamy na stolnicę,dodajemy szczyptę soli, wlewamy olej wielkopolski, dodajemy żółtka, wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy kul,wkładamy do lodówki na 30 minut. Wałkujemy, foremki smarujemy masłem, posypujemy mąką,nadziewamy foremki ciastem. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. Tuńczyka odcedzamy z oleju.Majonez, tuńczyk, paprykę, ubijamy w blenderze. Powstałą masą nadziewamy upieczone babeczki.Koperek myjemy,dekorujemy babeczki. Smacznego.