Bejbi – marchewki w glazurze

Dodany przez: Monika Wiąckiewicz (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 3200
Porcje: 3
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 250 g bejbi marcheweczek (mrożonych lub świeżych)
  • niepełna szklanka wody
  • 2 łyżeczki mąki
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka masła

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Marcheweczki wrzuć do rondelka (mogą być zamrożone!), zalej wodą i gotuj max 15 minut na średnim ogniu mieszając co jakiś czas.

Po ugotowaniu wyjmij je do miseczki, pozostałą wodę zasyp mąką, roztrzep ją widelcem żeby nie było grudek, dodaj sól i masło. Zagotuj i ściągnij z ognia, mieszając. Dodaj marchewki i zamieszaj równo.

Podawaj np.: z jajkiem sadzonym i ziemniaczkami pure :-)

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×