Kapusta z czarnuszką

Dodany przez: Vegepack.pl (więcej moich przepisów)

przepis od Nigelli:)
Obejrzane: 2698
Porcje: 2
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 szt dużej kapusty bialej lub włoskiej
  • 3 łyżki oleju roślinnego
  • 1 łyżka czarnuszki
  • 1 łyżeczka soli
  • 500 ml wywaru warzywnego
  • 2 łyżeczki sosu sojowego
  • 2 łyżki oleju sezamowego

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Szatkujemy drobno kapustę. Rozgrzewamy olej w rondelku i wrzucamy kapustę. Gotujemy i mieszamy cierpliwie aż kapusta zacznie mięknąć. Posypujemy kapustę czarnuszką, mieszamy, aby rownomiernie rozprowadzić nasiona. Zalewamy wywarem, mieszamy ponownie, solimy. Gotujemy jeszcze mniej więcej 4 minuty. Gdy kapusta jest gotowa polewamy olejem sezamowym i kropimy sosem sojowym. Dobrze smakuje z ziemniakami

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×