Karnawałowa sałatka
Składniki
- ogórek
- czarne oliwki
- piersi z kurczaka
- pomidorki koktajlowe
- 1 opakowanie rukoli
- 1 opakowanie plasterków pomidora z bazylią i oregano
- 0.5 czerwonej cebuli
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- bazylia
- pieprz
- ostra papryka
- cząber
- tymianek
- oregano
Przygotowanie:
Krok 1
Kurczaka pokroić w kostkę i przygotować marynatę. Przyprawy zmieszać z oliwą z oliwek. Połączyć z kurczakiem. Odstawić do lodówki na godzinę.
W tym czasie umyć i pokroić ogórka w połówki plasterków (ze skórką).
Paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka, pomidorki i oliwki w plasterki.
Rukolę umyć i osuszyć.
Mięso usmażyć – nie dodawać już oliwy na patelnię, wystarczy tłuszcz w marynacie.
Usmażone i ostudzone mięso połączyć z warzywami. Wymieszać.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną oliwy z oliwek.
Przed podaniem posypać sałatkę pokruszonymi, chrupiącymi plasterkami suszonego pomidora Crispy Natural z bazylią i oregano.