Kolorowa sałatka z rukolowym pesto

Dodany przez: tonajezyku (więcej moich przepisów)

Obłędnie kolorowa, owocowo-mięsno-serowa, a przy tym lekka i lekkostrawna, czyli w sam raz na taki upał jak dziś :)
Obejrzane: 605
Porcje: 2
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 0.5 melona
  • 1 awokado
  • 1 mango
  • 0.5 opakowania gorgonzoli
  • 2 garście rukoli
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 1 szczypta soli
  • 1 garść niesolonych pistacji
  • 10 dkg szynki serrano

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Na talerzu ułożyć pokrojone na cząstki awocado, melona i mango.

Krok 2

Ułożyć na owocach plasterki szynki i kawałki gorgonzoli.

Krok 3

Przygotować pesto - zmiksować rukolę, oliwę i parmezan ze szczyptą soli na gładką masę.

Krok 4

Polać sosem sałatkę, posypać pistacjami, zjadać bez zbytniego zwlekania.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×