Sałata z pestkami, orzechami i klonowym dressingiem
Składniki
Dressing
- 0.5 cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka syropu klonowego
- szczypta soli morskiej
- szczypta płatków chilli
Sałata
- 1 opakowanie mieszanki sałat Fit&Easy Weekend
- 1 łyżka pestki dyni
- 1 łyżka orzeszków pini
- 1 łyżka orzechów włoskich
- 1 łyżka pestek słonecznika
- 1 avocado
- truskawki opcjonalnie
- pomarańcz opcjonalnie
Przygotowanie:
Krok 1
Wycisnąć sok z 1/2 cytryny połączyć z pozostałymi składnikami dressingu zmiksować w blenderze i ewentualnie doprawić do smaku.
Avocado pokroić na małe kawałki. Mieszankę sałat Fit&Easy Weekend wymieszać z pozostałymi składnikami sałatki, polać przygotowanym wcześniej dressingiem. Przed samym podaniem delikatnie wymieszać.