Sałatka z kaszą jaglaną i pieczonymi marchewkami

Dodany przez: kardamonovy (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 318
Porcje: 2
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • pół szklanki kaszy jaglanej
  • duża garść rukoli
  • 2 średnie marchewki
  • 1 łyżka uprażonych pestek słonecznika
  • garść sera Bursztyn (lub innego długodojrzewającego)
  • 2 łyżki oliwy extra virgin
  • sok z połowy cytryny
  • sól
  • olej rzepakowy

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Marchewki myjemy, obieramy, kroimy na mniejsze i cieńsze "frytki", skrapiamy olejem i pieczemy w 180 stopniach do miękkości i zrumienienia. Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy, gotujemy (ja gotowałam około 12-15 minut) i studzimy - musi być miękka, ale nie rozpadająca się. Upieczone marchewki mieszamy z kaszą, rukolą, startym na grubych oczkach serem, słonecznikiem. Całość polewamy oliwą i sokiem z cytryny, doprawiamy solą.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×