Sałatka z kiełkami
Składniki
Sałatka
- 0.33 opakowania mix sałat Fit&Easy
- 0.5 opakowania kiełków rzodkiewki
- 0.5 cukinii
- 1 pomidor
- szczypt soli
- oliwa
sos
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka musztardy
- 0.5 łyżeczki chrzanu
- 2 łyżki oleju lnianego
Przygotowanie:
Krok 1
Piekarnik nastawić na 180 stopni. Cukinię pokroić w plasterki, skropić oliwią, posypać szczyptą soli. Przełożyć na blaszkę i piec ok. 25 minut.
Krok 2
Pomidora pokroić w kostkę i wymieszać z sałatą i kiełkami. Dodać cukinię.
Krok 3
Wszystkie składniki na sos wymieszać, dodając na koniec olej lniany, polać sałatkę.