Sałatka z rabarbaru

Dodany przez: królestwo garów (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 839
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 kg rabarbaru
  • 4 łyżki cukru
  • szczypta cynamonu
  • 200 ml wina białego wytrawnego
  • 2 łyżki miodu wielokwiatowego

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Rabarbar umyć, obrać, osuszyć. Pokroić w kawałki długości około 5 cm.

Krok 2

Na patelni rozpuścić cukier karmelizując go, wrzucić cynamon oraz rabarbar. Dokładnie mieszając chwilę przesmażyć. Wlać wino, dusić około 5 minut – rabarbar ma zmięknąć ale nie rozpaść się. Rabarbar zdjąć z patelni przy użyciu cedzaka a sos smażyć do zagęszczenia.

Krok 3

Gdy będzie gęsty, zdjąć patelnię z ognia, dodać miód (do smaku), wymieszać. Polać sosem rabarbar.

Krok 4

Podawać do dań z drobiu.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×