Sałatka z rukolą, łososiem i pomarańczami
Składniki
- 3 garście rukoli FIT&EASY
- 3-4 liście sałaty
- 150 g wędzonego łososia
- 1 duża pomarańcza
- 12 kulek ciemnych winogron
- 3-4 łyżeczek prażonych ziaren dyni
- garść kiełków brokuła
- 2 łyżki oleju z pestek dyni
- 3 łyżki soku z granatów
- grubo zmielony czarny pieprz do smaku
Przygotowanie:
Krok 1
Sałatę i łososia targamy na mniejsze kawałki. Pomarańczę obieramy ze skórki, dzielimy na ćwiartki, a każdą ćwiartkę kroimy na kawałki. Winogrona kroimy na ćwiartki. Wszystkie te składniki wrzucamy do miski, dodajemy rukolę, ziarna dyni oraz kiełki. Z oleju z pestek dyni i soku z granatów przygotowujemy sos, polewamy nim sałatkę i całość dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku grubo zmielonym czarnym pieprzem.