Wiosenna sałatka z rzeżuchą
Składniki
- 0.5 sałaty
- 1 opakowanie rukoli
- 0.5 opakowania mozzarella małe kulki
- 0.33 szklanki suszonych pomidorów z kaparami
- 10 oliwkek zielonych
- 1 rzodkiewka
- 2 szt cebuli czerwonej
- 1/3 ogórka zielonego
- 0.5 papryczki chili
- 1 łyżeczka rzeżuchy
- 2 łyżki sosu vinegrette
- 1 szt bazylii świeżej
Przygotowanie:
Krok 1
Sałatę, rukole myję. Układam na talerzu.
Dodaję pokrojone suszone pomidory, kapary, oliwki zielone i czarne, ser mozzarella.
Pomidorki koktajlowe kroję na pól, cebulę w piórka, ogórka w plastry, papryczkę chili na małe kawałki.
Z drugiej cebuli czerwonej wycinam kwiatka, którego dekoruję bazylią listkami.
Z rzodkiewki też robię kwiatka.
Sałatkę polewam sosem vinegrette i posypuję rzeżuchą.