Zimowa sałatka ze smażonymi grzybami

Dodany przez: stylistka (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 1219
Porcje: 1
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:
192,4kcal
kalorie
9,4g
węglowodany
10,4g
białko
15,6g
tłuszcze
0,6g
błonnik
201,6mg
cholesterol
24,6mg
magnez
54,0mg
wapń
2,8mg
żelazo

Składniki

  • klika liści sałaty
  • kilka grzybów, np. boczniaki
  • 1 jajko
  • 1 pęd szczypiorku, grubszego
  • 3 małe ogórki konserwowe

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Sałatę umyć, osuszyć. Grzyby surowe, boczniaki umyć, osuszyć, posolić, dodać pieprz i smażyć po kilka minut z każdej strony. Jajko usmażyć jak sadzone :) Szczypiorek pokroić niezbyt drobno. Ogórki pokroić w plasterki. Ponieważ grzyby smażone są tłuste, nie ma potrzeby dodawać sosu, można polać całość oliwą z oliwek; jeśli ktoś lubi polecam tę z dodatkiem czerwonej papryki - na niej usmażyłam grzyby.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×